9 Mart 2013

Photoshop'ta her şey mümkün!

 Halkla ilişkilerde uygulamaların etkinliğinin büyük ölçüde geliştirilen stratejilere, sistemli planlara bağlı olduğunu konuyla ilişkili olanlar mutlaka bilirler.

 Uygulamalarda izlenen yolun renklenmesini sağlayan iletişim araçları, hedef kitlenin farkındalığını kazanmak adına büyük fırsat. Yapılan etkinliklerin ilanı başarısızsa amaca ulaşılabilirlikten söz etmemiz biraz anlamsız kalıyor. İşte tam da bu noktada hayatımıza afişler, billboardlar, broşürler, slaytlar, raporlar, bültenler ve daha niceleriyle birlikte; photoshoplar, programlar da programlar giriyor. Kaçınılmaz bir zaruretten ziyade bu programlar (ya da mecra) hızla geliştiğinden, takibi zor olsa da paragrafın başında da söylediğim gibi izlenen yolun renklenmesine yardımcı yöntemler. Programların bazılarında dil seçimi özelliğinin oluşu ve anlaşılır sistemlerin varlığıyla kolaylık sağlanıyor. Hatta bu kolaylık öyle bir sağlanıyor ki, yurdum insanı bizim mesleğe katkı açısından gösteremediğimiz yaratıcılığı gösteriyor :)


 Copy-paste yöntemiyle sunduğu görsel,bir kay-kay olsa da,gözlerini kapatarak skate boardu iliklerine kadar yaşıyor yaratıcı arkadaşımız :) :)

 Aslında bu konuya değinmemin sebebi de benzer bir durum. İnternette gezinen siyah aslan fotoğrafını görmüşsünüzdür. Bilim adamlarının yorum yapma ihtiyacı duymalarına sebep olmuş bir aslandır kendisi. Biyolojik olarak mümkün değilmiş aslanın siyah olması...

 Photoshop'ta her şey mümkün! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder