19 Mart 2013

Cıss !

 Uzun zamandır gündemde olan grip ve soğuk algınlığı tedavisinde kullanılan 'Theraflu-Forte' isimli ilacın piyasadan toplatılma konusu, dayatmayla önüme sürülüyormuşçasına  bir değil üç değil beş değil daha fazla haber yayınında ve son olarak bugün tekrar internet haberlerinde karşıma çıkınca; kenarda köşede kalmış taslak halindeki yazımı gündeme getirmek istedim :)
Mevzuya vakıf olmamız isteniyor, aksine tahammül edilemiyor gibi sanki. Gerçekten ilginç :)
 Amaca ulaşıldığının sinyalini vermek üzere iki açıdan yorumlayalım istiyorum.
 Piyasada bir ilaç var (aslında piyasada olmaması gereken) ve bu ilacın kullanıcıları (mevzuya ilgili olanlar tabi) bakanlığa duyulan itimat doğrultusunda belki de takdirle karşılayarak ürüne ulaşabilmekte. Evet ürün çünkü insan sağlığı gözetilmeksizin piyasaya sürülmüş bir şey hizmet olamaz kanaatimce. 

 İlaç takip sistemi diye bir şey çıktı ve varlığı Türk varlığına armağan edildi. Amman ne hoş :) 'Kapı gibi sistemimiz var!' denildi, yüreklere su serpildi. Sonucunda piyasaya sürülüp sonradan toplatılan ilaçlar kervanına katılan Theraflu da bu şerefe nail oldu. Bu ilaç cıs! dendi. 
 Cıs ilaçlar devasa takip sisteminin süzgecinden nasıl geçti ki?

 Diğer taraftan telaşlı kitle ayrı bir mevzu. Konuya ilişkin farklı yorumlar farklı algılar var. Büyük açık yakalamışçasına gergin olanı da, bakanlık onayı konusunda şaşkınlığa uğrayanı da bir noktada hemfikir...Cıs kapsamında başka neler mevcut?:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder